M A N D E L O L J A

Inom Aromaterapin används vegetabiliska oljor som bäraroljor (basen i aromablandningen) då de eteriska inte går att lägga direkt på huden. De förekommer ofta  i hudvårdsprodukter och de kan användas ensamma, precis som de är, i dess naturliga enkelhet. De är alla fina på sina sätt och den första som får äran att bli omskriven på min blogg är Mandelolja, Prunus amygdalus.
mandlar
Mandelolja har en svag och mild doft. Det är en aktiv olja som innehåller A&D- vitaminer samt proteiner. Oljan har egenskaper som är mjukgörande, läkande och renande för huden. Är du torr, irriterad eller känslig är mandeloljan för dig.

Mandelolja har blivit en av mina storfavoriter och jag använder den på flera olika sätt, som den är för insmörjning av kropp, fötter och händer samt i produkter jag tillverkar själv (lotion, kroppsolja och läppbalsam). På skolan använder vi den i massage, inpackning och Aromaterapi.

Mandelolja kan användas av alla och inte minst till de små. Det är en jättebra olja för bebishud, mild och naturlig olja till naturlig och oförstörd hy. Droppa lite i badet och/eller smörj deras hud med den. Du som vuxen kan också ha den i badet såklart! Mandelolja var min brorsons andra present efter han kom till världen, nallen var nummer ett.

Är du allergisk mot mandlar är det inte säkert att du reagerar negativt mot mandelolja. Så testa innan du ger upp den för gott. På tal om allergier kan jag tipsa om ett tidigare inlägg här på sidan.

Slut på vegetabiliska oljor del 1. Fortsättning följer…

Image courtesy of meepoohfoto at FreeDigitalPhotos.net

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s