SANDELTRÄ, ”MEDITATIONENS OLJA”

Sandelträ, även kallad ”meditationens olja”, är min nya förälskelse bland de eteriska oljorna. Den har en djup,träaktig, fruktig och orientalisk doft. Den är enligt mig den bästa oljan att ha i aromabrännaren vid djupandning under meditation, yoga eller för avslappning.
sandalwood3sandelträ 2
Flera gamla tempel i Indien är byggda av sandelträ och har under 4000 år använts som hjälp vid meditation. Trädet växer naturligt i tropiska Asien och har länge använts som rökelse och parfym. Arten är nästan utrotad och odlas nu i plantager för oljans skull.

Sandelträ har många egenskaper och är bland annat bra för underlivsproblem, urinvägsproblem , afrodisiakisk, lugnande och antiinflammatorisk. Den ska även ha en bra inverkan på huden speciellt på torr hud, eksem, akne och klåda. Ett par droppar Sandelträ i en oljeblandning känns riktigt lyxigt att smörja in kroppen med en kväll.

Sandelträoljan är lite dyrare än många eteriska oljor, men det är den värd, och jag den.

Annonser

3 reaktioner på ”SANDELTRÄ, ”MEDITATIONENS OLJA”

  1. Hej!
    Kan du rekommendera en bra butik som säljer äkta vara vad gäller sandelträolja? Känns som att många butiker har syntetiska eller konstgjorda oljor till ett billigare pris än det bör vara..
    Hare fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s