10 SAKER JAG ÄLSKAR MED INDIEN

Jag vill dela med mig av en lista på tio saker jag älskar med Indien och Kerala. Listan är utan inbördes ordning.

20140417-213912.jpg
1. Jag älskar hur indierna vickar på huvudet när de pratar med varandra…

2. Jag älskar att höra Keralas språk Malayalam

3. Jag älskar hur färgglada och vackra kvinnorna är i sina Saris. Med alla regnbågens färger är de klädda för fest även om de sitter och rensar ogräs. Jag fick bära Sari en kväll och jag vågade knappt äta med den på.

4. Jag älskar maten som inte bara är en gryta med olika kryddor. Varje krydda spelar en viktig roll där den ena balanserar upp den andra och den andra framhäver den tredje…

5. Jag älskar att de inleder yogapassen med att sjunga, ”Ohm shanti,shanti,shanti…” var enda meningen jag kunde hänga med på och förstod. Jag tog alltid i lite extra och blev lika glad varje gång jag kunde sjunga med…

6. Jag älskar Ayurveda

7. Jag älskar att Ayurvedaterapeuterna börjar varje behandling med huvudmassage och jag älskar OLJA

8. Jag älskar att dricka örtte i Indien. En dag tyckte jag det tog lite lång tid så jag frågade var mitt te var. ”First we have to collect the flower and then make it, it takes time” fick jag som svar. Självklart!

9. Jag älskar att indierna inte skäms för att fråga hur gammal man är och om man är gift före de frågar vad man heter…

10. Jag älskar att vakna upp till lovsång, från bilar, från högtalare, från tempel, you name it! Det är mycket mysigare att vakna upp till än de hemska alarmsignalerna våra mobiler har hemma…

Mina tidigare inlägg från Indien hittar du här:
Indien del 1
Indien del 2
Indien del 3:1
Indien del 3:2

Annonser

2 reaktioner på ”10 SAKER JAG ÄLSKAR MED INDIEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s