IDAG FYLLER JAG UNGDOM

Enligt den Ayurvediska livsfilosofin lämnar jag nu barndomen och går in i livets andra period, ungdomen.

20140720-173150-63110569.jpg

20140720-173707-63427634.jpg
Traditionellt inom Ayurveda delas människans liv upp i fyra årstider. De första 30 åren är våren och innefattar barndomen. De följande 30 åren fram till 60 års ålder är sommaren och livets ungdomsperiod. Åren 60 till 90 går vi in i höstens tid och medelåldern. Från 90 och framåt inträder vintern och ålderdomen.

Idag fyller jag år. Nu lämnar jag våren och barndomen bakom mig och går in i ungdomens tid. Det är den 20 juli och att det är sommar finns det ingen tvekan om.

Tyvärr ser det inte ut så här i vår nutid för de flesta människor. Vår moderna livsstil med snabbmatskulturen, stress och ohälsa gör att många av oss inte når hälften av vår naturliga livslängd. I Janesh Vaidyas bok ”Maten är min medicin” skriver han att barndomen numera slutar vid 18 års ålder och vår ungdom är över vid 40 års ålder. Vi blir medelålders kring 45-50 och vår ålderdom börjar långt före 90. Många får inte uppleva ett naturligt åldrande skriver han.

Jag vill åldras men på ett hälsosamt och naturligt sätt i kropp och själ och det får gärna ta lång tid. Jag har inte bråttom och vill uppleva livets alla fyra årstider. Nu ska jag njuta av sommaren och min ungdom.

Jag vill tro och hoppas att min livsstil och mina sätt att ta hand om mig själv och min hälsa kommer föra mig långt in i ålderdomen och att jag får vara ungdom länge innan medelåldern träder in.

Annonser

3 reaktioner på ”IDAG FYLLER JAG UNGDOM

  1. Pingback: 2014 | emmahaglund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s