ÄR ALLT REDAN FÖRUTBESTÄMT?

En del av mig tror att allt redan är förutbestämt, att vår själ har valt vilken väg vi ska gå i detta liv, vilka prövningar vi ska utsättas för, vilka personer vi ska träffa och vilka val vi ska göra.

20140905-160910-58150015.jpg
Det har varit för många händelser i mitt liv som jag i stunden inte har förstått men senare har för att de ska kunna vara slumpen. Händelser som har lett till andra händelser, möten med personer som har lett mig till andra möten och val jag har gjort som har fört mig vidare till andra val.

Är allt redan förutbestämt? Jag har inget svar på det och jag tror inte jag vill veta säkert. Men det kommer fler och fler stunder då jag tror att det är så. Den här tron har hjälpt mig att inte se tillbaka för mycket, inte ångra beslut samt hjälpt mig i mitt beslutsfattande många gånger. ”Allt händer av en anledning”, ett gammalt talesätt som allt oftare blir min sanning.

Jag vill berätta en liten historia om en händelse i mitt liv som jag än idag tycker är lite märklig. Den handlar om ett oväntat möte med en vän.

Jag var på väg till Australien år 2004. Ett par år tidigare hade jag jobbat ihop med en Australiensare i Paris. Innan jag flyttade hem från Paris berättade han att han och hans fru skulle flytta tillbaka. Tanken på min vän kom upp när jag åkte till Australien men jag hade inte rätt kontaktuppgifter till honom och lyckades inte hitta honom (då fanns inte facebook…)

Min resa började i Sydney och fortsatte sen upp längs östkusten. Jag stannade till i Brisbane några dagar för att söka jobb. Jag fick komma på intervju till vad som visade sig vara en välgörenhetsorganisation, ett obetalt jobb. Jag gick därifrån och kände mig lite dum och tänkte att det var nog dags att lämna den här staden och åka vidare. Jag stannar till vid ett övergångsställe och väntar på att ljuset ska slå om. Det blir grönt, jag börjar gå och tittar upp. På andra sidan med rask fart kommer han, min vän, gående mitt emot mig.

Jag vet inte vem som blev mest chockad, han eller jag. Han visste inte att jag var i landet och jag visste inte att han var i just den staden jag hade stannat upp i. Det var så fantastiskt konstigt allting och det tog lång tid innan vi kunde smälta det båda två. Mötet med min vän på övergångsstället ledde mig vidare till andra möten och upplevelser. Jag kan bara inte tro att det var en slump. Att jag stannar i den stad han bor, att jag går på en intervju som ligger nära min väns kontor och att vi båda två befinner oss vid samma övergångsställe vid exakt samma tidpunkt. Man säger att världen är liten… Men Australien är inte ett litet land.

”We don’t meet people by accident, they are meant to cross our path for a reason”

Annonser

3 reaktioner på ”ÄR ALLT REDAN FÖRUTBESTÄMT?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s