YOGA, MER ÄN BARA SOLHÄLSNINGAR

yogamattan är jag hemma, när jag landar på mattan har jag kommit hem. Min matta har många adresser och ser olik ut på olika platser. Vart jag än är i världen, oavsett land, tidszon, årstid, dag i veckan, tid på dygnet så hittar jag alltid hem. Det ger mig en trygghet. Det bästa med mitt hem är att jag kan ta med mig det vart jag än är, det är ett mobilt hem där yogan är solen som lyser in. Det är ett hem jag vill vakna upp i och ett hem jag alltid kommer hem till i slutet av dagen.

IMG_1360-0.JPG
Vad som än händer har jag yogan. Den är en del av mig, en del av mitt liv. Om jag så är rik eller fattig, ensam eller tillsammans, om det är vinter eller sommar.

När jag yogar är jag här och nu. I livet, det som är och det som räknas. Yogan ger min kropp och själ livsenergi. Viktor Frih, en mycket klok och inspirerande yogi, uttryckte det så bra och jag lånar här hans ord.

”Många av oss går runt och lever 50% i framtiden och 50% i det förflutna medan livet passerar här och nu. Många av oss gör vissa saker eftersom vi tror att vi får det bättre längre fram, som att planera för vår pension. Jag tycker att den riktiga pensionsförsäkringen är att ta hand om vår kropp. Precis som huset vi bor i måste vi ta hand om kroppen.”

Jag känner att med yogan kan jag bli hur gammal som helst. Den tar hand om huset som min själ bor i, mitt jag. Bättre pensionsfond finns inte.

Jag ler mot livet. Yogan hjälper mig att leva det liv jag vill leva. Jag är inte religiös, jag är en yogini. Min kropp är mitt tempel och yogan är min bön.
Live the life you love, love the life you live.

Yoga, so much more than a few sun salutations…

IMG_1304-1.JPG

IMG_1346.JPG

Yogabyxorna kommer från Saprema of Sweden, ekologiska kläder med kärlek för yoga.

Annonser

2 reaktioner på ”YOGA, MER ÄN BARA SOLHÄLSNINGAR

  1. Pingback: 2014 | emmahaglund
  2. Jaa yoga är bra för oss! Jag går på medicinsk yoga och njuter av det! Så fina bilder Du lagt ut. Härlig klädsel också! Hälsn. Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s