ALOE VERA

100% ren, naturlig Aloe Vera gel från min Ayurvedaresa i Indien. En av mänsklighetens äldsta läkeväxter och som inom Ayurvedan förkommer flitigt. I väst står den åter i rampljuset efter en tid i skugga och finns i olika former för att läka både insida och utsida.

IMG_1428-0.JPG
Aloe Vera, bra för både kropp och hud, en växt helt i min smak! Bladen på växten har ett tunt grönt skal som på insidan är fyllda med en genomskinlig gel. När jag ser en Aloe Vera växt kan jag bara inte låta bli att bryta loss en liten bit och känna på gelén, den har en härlig känsla. Den känns svalkande på huden. Bättre after sun finns inte!

Aloe Vera Gel är en ren naturprodukt från växten Aloe Vera. Finns det bara en Aloe Vera? På min gelétub från Indien står det ” Aloe Vera Barbadensis”. Efter lite sökning fick jag reda på att det finns ca 300 olika Aloe Vera arter varav vinnaren av dem är just Aloe Barbadensis med sina medicinska egenskaper.

Aloe Vera påskyndar läkningsprocessen, lindrar och lugnar huden samt verkar antiinflammatorisk och återfuktande. Bra för? Ja du ”the sky is your limit”. Lägg gelén på insektsbett, solskador, eksem, allergier och irriterad hud efter rakning. Låt huden få absorbera gelén och låt den få göra sitt. Från naturen, ett magisk fenomen fyllt med rikedom för allt levande på vår planet och från Ayurvedan, en uråldrig livsfilosofi och kunskap kommer Aloe Veran till sin fulla rätt.

En Aloe Vera som fått växa upp på ett bra sätt innehåller både vitaminer, mineraler, enzymer och andra näringsämnen. Men det är inte bara hudproblem som Aloe Vera kan lindra. Den hjälper dagligen många personer som har problem med magen. Aloe Vera juice höjer PH-värdet i magen vilket är precis den effekt man vill ha om man har så kallad sur mage.

Aloë kommer från arabiskan och betyder medicinalväxt. Vera är latin och betyder äkta, sann. Aloe Vera, ”Äkta Aloe”, Aloe Vera, vilket vackert namn! Får jag en dotter en dag kanske…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s