ABHYANGA, MARMA, SHIRODARA

Idag får jag, min kropp och mina händer vila. Idag ger jag till mig själv. Idag får någon annans händer ge till mig.

Jag har åkt tillbaka till Indien för en stund men denna gång var inte resan så lång. Allt som jag behöver just nu från Indien finns här, i Stockholm.

IMG_1622.JPGj

IMG_1621-0.JPG

Idag är det jag som ligger på behandlingsbänken och får. Som terapeut är det bra att påminna sig själv då och då om vad det är man själv gör. Jag landar lätt på bänken och under de kommande 140 min blundar jag och bara tar emot. Bilder från Indien poppar upp i huvudet och jag reser tillbaka till Ayurvedacentret i Kerala för en stund. Kroppen och sinnena känner igen.

Det jag tog emot var Abhyanga (oljemassage), Marma (energipunkter) och Shirodara (oljestråle över panna). Platsen var Ayurveda akademin i Stockholm. Dessa tre behandlingar verkar djupavslappnande och balanserar kroppen och livskraften.

Jag ger mig själv en liten Abhyanga dagligen. Före eller efter duschen masserar jag in kroppen med sesamolja, ofta varm. 5 min oljemassage om dagen, ger jag till mig själv. Det har alla tid med. Huden och kroppen älskar oljan, och jag med.

Läs mitt tidigare inlägg om sesamolja här

(Bilderna ovan är från mitt Ayurveda center i Kerala)

Annonser

En reaktion på ”ABHYANGA, MARMA, SHIRODARA

  1. Härligt Emma! Visst är det viktigt att ta hand om sig. Annars kan vi inte ge till andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s