Y O G A M A S S A G E

Jag går en utbildning i Yogamassage, en behandling med rötter i indisk tradition. Med två fantastiska lärare Vandana och Johan, varav Vandana har rötter i Indien och Ayurvedan har jag påbörjat ännu en resa. En resa som ger mig ny kunskap, nya insikter, nya möten och en massa energi.

IMG_1713-1.JPG

För mig var det ett naturligt steg att utbilda mig till Yogamassör. Med den grund jag har och min passion för Yoga och Ayurveda kände jag att det här var rätt för mig.

I LOVE MASSAGE
I LOVE YOGA
I LOVE AYURVEDA

Combine the three and there it is, Yogamassage!

Vad är Yogamassage?
Yogamassage utförs på golvet på en madrass. Behandlingen är en kombination av oljemassage och stretchning där andningen spelar en viktig roll. Det är en otroligt effektfull behandling med ett holistiskt synsätt där hela kroppen behandlas. Vi masserar med både händer och fötter och öppnar upp för energiflöden i kroppen. Att använda mina fötter som redskap i en behandling är helt nytt för mig. Jag är helt såld på det, jag älskar det och så får händerna vila lite också.

Yogamassage har sitt ursprung i Indien. En kvinna vid namn Kosum är grundaren. Min lärare Vandana har utbildats av Kosum själv och har sedan fortsatt sprida denna lära tillsammans med sin man Johan. Yogamassage är helt klart en av de bästa behandlingar jag har fått. Jag känner mig stolt och tacksam över kunskapen, erfarenheten och möjligheten jag har fått att göra denna resa.

Utbildningen är uppdelad i steg där ett steg är 3-4 dagar. Långa fullproppade dagar med massage och lite teori. Vi ger och vi får, vi får och vi ger. Kvällarna och dagarna efter är min kropp trött och mina tankar fladdrar runt. Yogamassagen sätter igång mycket, i kroppen och i huvudet. Det viktiga är att låta det komma, låta det finnas. Inte alltid så lätt. Det är inte bara en sak som kommer upp, det är tusen. Jag vet att jag inte är ensam i gruppen om att i slutet av dagen vilja vara ensam, gå in i mig själv och bara vara. Att få och ge massage fyra dagar i sträck är intensivt. Man ska inte underskatta massagens effekter. Jag har stor respekt för den och stor kärlek till den. Dess potential är oändlig.

En vän som har fått behandlingar sa en dag ”Det här är så mycket du Emma!”. Det känns så i hela min själ, yogamassage passar mig.

Namaste!

IMG_1712.JPG

IMG_1711-0.JPG

Annonser

2 reaktioner på ”Y O G A M A S S A G E

  1. Pingback: 2014 | emmahaglund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s