LAKSHMI – EKO CERTIFIERAD HUDVÅRD BASERAD PÅ AYURVEDA

Aloe vera, sesamolja, honung, gurkmeja, ingefära, avokado, mango, lakritsrot, blåbärsextrakt, kokosolja, morot, muskotnöt, apelsin och ringblomma.

Är det ingredienser till ett recept eller är det en inköpslista tänker ni kanske…De flesta finns i mitt kök men det finns nu även i min hudvård. Ovan nämnda är några av ingredienserna i Lakshmis hudvårdsprodukter.

Det här inlägget handlar om ekologisk certifierad hudvård baserad på Ayurveda. Varumärket heter Lakshmi.

IMG_2149
Första gången jag kom i kontakt med Lakshmi var efter min Indien resa. Jag gick på en presentation i Stockholm. Jag ville hitta ett sätt att jobba med ekologisk hudvård och ayurveda. Efter första mötet visste jag att det var rätt för mig. Idag, ett år senare är jag en del av Lakhsmi familjen, La Famiglia. Det är dags att damma av min gamla italienska…Vado in Italia…(jag åker till Italien).

Jag är nu under utbildning för att bli Lakshmi utbildare, Lakshmi terapeut och återförsäljare. Jag kommer att arbeta som konsult för Laveda, familjeföretaget som agerar agent för Lakshmi i Sverige.

Lakshmi kommer från Italien och grundades 1989. Dess koncept vilar på tre hörnstenar; Ayurveda, Aromaterapi (eteriska oljor) och Phytoterapi (örter).

Här finns produkter som balanserar de olika doshorna; Vata (torr), Pitta (känslig) och Kapha (kombinerad till fet).

IMG_2146

Just nu finns inget enhetligt europeiskt organ som certifierar ekologisk hudvård, utan en rad olika godkända certifieringsförbund. Lakshmi har valt AIAB= Italian Association of Organic Farming och ICEA= the ethical and environmental certification institute. Det är en garanti för att Lakshmi bara använder råvaror av naturligt ursprung och med minsta möjliga miljöpåverkan för att skydda vår miljö och hälsa. Lakshmi var först i Europa med att ta fram produkter utan syntetiska konserveringsmedel. Idag används eko-certifierade konserveringsmedel.

IMG_2144

Citat från Lakshmis grundare;
I naturen finns allt vi behöver för en effektiv hud- och kroppssvård. Där finns naturliga vitaminer såsom A,C,B och E. Där finns antioxidanter som bio- flavonider och polyfenoler. Där finns Liposomer, enkla- och fleromättade fettsyror. Där finns också naturligt konserveringsmedel. Vi arbetar med världens största laboratorium – NATUREN!”

Läs mer på http://www.lakshmi.it

Är du hudterapeut/massageterapeut/spaterapeut och nyfiken på Lakhsmi? Den 3:e mars har vi produktinfokväll i Stockholm. Maila mig för mer info (emma.haglund@gmail.com).

Lakshmi = ”The godess of fortune

Namaste.

Annonser

3 reaktioner på ”LAKSHMI – EKO CERTIFIERAD HUDVÅRD BASERAD PÅ AYURVEDA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s