AYURVEDA IN ÅHUS

Jump to English below

I sommar flyttade jag ner till Åhus för en lite längre tid. Jag hyrde en bil och körde fullastad ner med allt jag behövde för att kunna ge behandlingar. Mina fem veckor har nu nått sitt slut. Tiden har gått fort och det är aldrig lätt att lämna Åhus.

 

Jag hade inga förväntningar när jag åkte ner. Får jag några kunder (utöver de jag känner) är det bara en bonus, tänkte jag. Det är första gången jag tar min verksamhet till Åhus, ingen känner till mig sen innan och intresset för behandlingar kanske inte är så stort här nere, tänkte jag. De kanske inte vet vad Ayurveda är och tänk om de bara vill ha svensk klassisk massage här…

Precis intill Kronoskogen och hundra meter från stranden i vår lilla friggebo skapade jag min lilla oas. Det dröjde inte länge innan telefonen började ringa. Man hade sett min annons i tidningen, man hade sett mina reklamblad på Ratchkegården (den lokala gårdshandeln), i klädbutiken och man hade sett min skylt vid ingången till Kronoskogen. Sen behövde jag inte göra mer marknadsföring. Ordet spreds sig i lilla Åhus och via ”word of mouth” kom det fler och fler som var nyfikna och ville få behandling.

Till mig kom fasta Åhusbor, sommarboende och besökare. Nyfikenheten och intresset för Yogamassage, Ayurveda och ekologisk hudvård var större än jag hade vågat hoppas på.

Vilka möten och en sån värme jag har fått från människor denna sommaren. En utländsk kund sa att behandlingen tog henne tillbaka till Indien. En annan kund tyckte det var fantastiskt att kunna få Ayurvedisk behandling ”mitt i den skånska skogen”. En kund frågade om jag inte skulle flytta ner och vara här året runt. En annan upptäckte mig ”försent” så hon hann inte komma så många gånger som hon ville.

Tiden…den gick så fort och mina fem veckor har nått sitt slut. Jag vill vara kvar, jag vill inte att det ska vara slut, jag vill inte lämna Åhus, mitt Åhus. Åhus har den inverkan på en, vill alltid ha mer. Det har varit en sån ynnest att kunna vara här och jag känner mig så tacksam. Tacksam över att ha friheten och möjligheten att få jobba med det jag älskar på den plats jag älskar mest i hela världen, Mitt Åhus.

Till alla er som har besökt mig i sommar, Tack! Ni har gett mig så mycket!

<i>”Live the life you love, love the life you live.” – Min sommar i Åhus.

Namaste.

 
In English

This summer I moved down to Åhus for a longer period. I filled up a rental car and drove down to my family’s place to combine work and holiday. I have spent five weeks here, not enough time. I never want to leave Åhus.

I had no expectations. If I get a few clients (apart from the ones I know) it is only a bonus, I thought. It is the first time I bring my business to Åhus, no one knows about me and maybe the interest for treatments isn’t so big down here, I thought. Perhaps people haven’t heard about Ayurveda and what if they only want classic massage…

Next to the forest and a hundred meters from the beach, in our little cabin, I created my own little space and waited. It didn’t take long until the phone rang. People had seen my ad in the paper, my flyers in the shops and my sign at the entrance to the forest. After that I didn’t need to do any more marketing. The word was spread in Åhus and through word of mouth more and more people found me.

I have had clients who live here all year around, summer guests and visitors. The interest for Yogamassage, Ayurveda and organic skin care was bigger than I could have hoped for.

One client told me that the treatment brought her back to India. Another client thought it was amazing to get an Ayurvedic treatment ”in the forest in Skåne”. One client asked me if I was going to move here for good, to live all year around. Another client discovered me ”too late” so she didn’t have enough time to come as many times as she had wished. I am so grateful for all these meetings.

Time…It passed so fast and my five weeks are coming to an end. I want to stay, I don’t want it to end, I don’t want to leave Åhus. I feel so grateful. Grateful to have the freedom and possibility to work with what I love in the place I love most in this world, My Åhus.

To all of you who visited me this summer, Thank you! You have given me so much!

”Live the life you love, love the life you live” – My summer in Åhus.

Namaste.

Annonser

6 reaktioner på ”AYURVEDA IN ÅHUS

  1. Åh så roligt Emma! Att få vara på den plats Du älskar och jobba med det Du vill. Kan det vara så att det är bästa tiden på sommaren och att det finns en möjlighet att återkomma nästa sommar. Kram och lycka till med det Du nu återgår till. Helena

  2. Då har du inte bott där året runt! Inte så kul under vintern. Åhus har sin charm på sommaren 😃 och när man inte egentligen bor där 😊

    1. Nej jag har mest varit här på somrarna men även på jularna och påsken. Jag tycker alla årstider här har sin charm men det är klart att det är speciellt på sommaren. Jag som bor i Stockholm annars uppskattar kontrasten, lugnet och havet. Jag skulle gärna prova att bo här året runt någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s