S U N V E D A

Jump to English below

Sunveda, solskydd från Lakshmi, eko certifierad hudvård baserad på Ayurveda. I sommar har jag tre solprodukter som jag använder dagligen; solkräm, sololja och Aloe vera gel.

  

Sunveda är så mycket mer än bara ett solskydd. De är fulla av antioxidanter, essentiella fettsyror, fukt, eteriska oljor, växtextrakt och växtoljor som ger huden näring och skydd. 

Sun cream spf 25 (finns även i spf 50) är en solkräm för ansikte och kropp med UVA-skydd och UVB-skydd.  Den innehåller bland annat sesamolja, ringblomma, kamomill, aloe vera, olivolja, mandelolja och majsolja. Dess innehåll gör den vårdande och skyddande med en underbart naturlig doft. Så god att jag har använt den på kvällen när solen har gått ner. 

Tanning oil, Sunvedas sololja. Jag som använder olja dagligen har förälskat mig i denna sololja. Den har ett litet naturligt spf men rekommenderas inte som solskydd. En lätt olja med växtoljor som aktiverar och skyndar på hudens naturliga pigmenteringsprocess. Den innehåller bland annat morotsolja, jojobaolja, solrosolja, mandelolja och lavendel. Skön att använda efter dusch eller under solkrämen.

Aloe vera gel är en ”must have”. Aloe Vera är läkande, svalkande och lugnande för solbränd och irriterad hud samtidigt som den återfuktar torr hud. Innehåller juice från Aloe Vera, lavendel, malva, ringblomma och kamomill.

Solen är viktig för oss! Forskare har konstaterat att den D-vitamin huden absorberar från solen står för 90% av kroppens tillförsel. Visste du att 15min i solen fyller ditt dagliga behov av D-vitamin? Och det är max, mer än 15 min ger inte mer D-vitamin. Dessa 15 min ska dock vara utan solskydd och utan kläder. Så varför inte ställa dig naken i solen på morgonen och gör dina solhälsningar (innan solen är för stark och grannen ser dig:)). Självklart nöjer vi oss inte bara med 15 min per dag nu när solen äntligen har nått oss här i Norden. Vi har haft en lång och mörk vinter…

Mina sista Sunveda ord till er;

Ta hand om dig och din hud i sommar och Njut av solen innan den går i moln!

In English

Sunveda, sun protection from Lakshmi, eco certified skin care based on Ayurveda. This summer I have three sun products which I use daily; sun cream, tanning oil and Aloe Vera soothing gel.

Sunveda is so much more than a sun protection. It is hydrating, full of antioxidants, amino acids, essential oils and vegetable oils which gives the skin nutrition and protection. 

Sun cream spf 25 (also with spf 50) is a sun cream for face and body with UVA and UVB- filters. This cream maintains the skin soft and elastic thanks to a rich blend of vegetable oils (Corn, Olive, Sesame, Sweet Almond and Marigold), extract of Aloe vera and Chamomile. These ingredients gives sunveda a beautiful natural scent. So good that I sometimes use it in the evening. 

Tanning oil, Sunveda’s tanning oil. I use oil daily and have fallen in love with this oil with a rich blend of vegetable oils (carrot oil, Jojoba oil, sun flower oil, sweet almond oil and Lavender. It has no UV filters so it does not work as sun protection. The oil gives immediate softness and brightness to the skin and intensifies the tanning action of sunlight.

Aloe Vera gel is a ”must have”. It calms and heals sun burned and irritated skin and hydrates dry skin. The gel is made of juice from Aloe Vera, lavender, malva and chamomile. 

The sun is important to us! Scientists have confirmed that the Vitamin D absorbed through the skin from the sun accounts for 90% of the body’s supply. Did you know that 15min in the sun fills your daily need of vitamin D? And that is maximum, more than 15 min does not provide us with more vitamin D. These 15 min should however be without sun protection and without clothes. So why not do your morning sun salutations naked before the sun gets too strong (and before the neighbour sees you…:). Ofcourse we want more than 15 min a day though now when the sun is finally here with us in the north. We had a long, dark winter…

My final Sunveda word to you are;

Take care of yourself and your skin this summer! Enjoy the sun before it gets cloudy and dark again.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s