S T R E E T Y O G I

Jag är med i Street Yogi – ett fotoprojekt till förmån för organisationen Ung Cancer. 

Linda Dahlqvist som står bakom projektet är en fantastisk fotograf och människa. Hon fick mig som ovan och lite obekväm framför kameran att slappna av och inte påverkas av att människor stannade upp, tittade och fotade med sina mobiler. 

Jag gillade Linda direkt första gången vi träffades, hennes energi, värme och glädje smittar av sig. Hon har livsenergi och ”The yoga spirit”.

Pressmeddelande, Linda Dahlqvist

Street Yogi – ett fotoprojekt till förmån för organisationen Ung Cancer Den 6 februari kl 13.00 invigs Street Yogi på Söders Källa i Gävle – ett fotoprojekt till förmån för organisationen Ung Cancer. Det är fotografen Linda Dahlqvist från Gävle, en av många unga som drabbats av cancer, som har skapat en fotoutställning som kommer att turnera runt Sverige under 2016.

Ung Cancer är en ideell organisation som dagligen arbetar för att hjälpa och stötta unga vuxna cancerdrabbade (16-30 år) och deras närstående. Deras arbete för en grupp som annars faller mellan stolarna i en värld där cancerdiagnoserna ständigt ökar är oerhört viktigt. Fotoprojektet är Lindas sätt att visa sin tacksamhet för allt det stöd som hon fick under 2014 då hon själv drabbades av bröstcancer.

  • När man som 30-åring får beskedet av att man har cancer så stannar hela världen. För mig kändes det som att någon öppnade upp ett stort svart hål under mina fötter. Jag kände mig så hjälplös, säger Linda och fortsätter – Det var först när jag upptäckte Ung Cancer som jag kände att jag fick den hjälpen och det stödet som jag verkligen behövde.

Yogan har alltid legat Linda varmt om hjärtat och det var under de stunder när behandlingarna var som värst som hon verkligen fick användning för allt som yogan lärt henne. Därför var det ingen tillfällighet att det blev just yogisar som agerar modeller framför hennes kamera i detta projekt. • Yoga är en livsstil som i grund och botten handlar om hur man behandlar sig själv och andra människor runt omkring sig. När jag fick idén om att skapa en fotoutställning kändes yogan som den självklara kopplingen till mitt projekt, säger hon.

Utställningen består av 11 st fotoprintar, med lika många yogisar, poserande i olika stadsmiljöer som man kanske inte annars förväntar sig. Det är en illustration av den moderna yogin och en uppmaning om att man kan yoga när som helst och vart som helst, det är ett state of mind. Därför tog Linda hjälp av sitt kontaktnät av yoga-vänner för att skapa Street Yogi.

  • För mig var det viktigt att få fram vardags-yogin. Det kan vara personen du möter på gatan, i väntrummet på sjukhuset eller i kön på matbutiken. Alla har vi våra utmaningar i livet och hanterar dessa på olika vårt egna sätt. För mig var det yogan som hjälpte mig genom mitt år med cancer och den fortsätter att läka mig varje dag. Jag hoppas att min fotokonst ska inspirera många och att pengarna som vi får in under 2016 ska hjälpa Ung Cancer att hjälpa fler unga som drabbats.

Utställningen kommer att turnera runt Sverige 2016. Du finner aktuellt turnéschema samt mer information om Street Yogi på Lindas hemsida. Där kan man även lägga beställningar på de fotoprintar som man vill köpa – www.lindadahlqvist.com/streetyogi

Följ utställningen Instagram: #streetyogi2016  och facebook event: https://www.facebook.com/events/450336361840953

Linda Dahlqvist är en internationell porträtt- och bröllopsfotograf från Gävle som dokumenterar kärlek i både Sverige och Italien. Hon driver även den bröllopsbloggen http://www.followyourheart.nu.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s