ANSIKTSVATTEN/TONIC

Ansiktsvatten/tonic en viktig men tyvärr ofta bortglömd del i den dagliga hudvården. Jag har många kunder som inte tror att det är så viktigt eller som upplever att det torkar ut huden och slutat med det. Min fråga är då, ”Vad för ansiktsvatten har du använt?”

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ansiktsvattnet är steg 2 i den dagliga hudvården, rengöring är första steget. Använd morgon och kväll. På morgonen kan det ibland räcka med bara ansiktsvatten (ingen rengöring).

Ansiktsvatten har till uppgift att återställa pH-balansen i huden. Kranvatten har ett pH på ca 7 och huden i ansiktet ligger på pH 4-5. Det betyder att balansen i huden rubbas efter tvätt/kontakt med vatten vilket lätt gör den torr och känslig. Ansiktsvattnet återfuktar och förbereder huden så att den lättare tar till sig efterföljande produkter som serum och creme.

Ansiktsvatten tränger in i porerna och löser upp smuts, sminkrester och överflödigt fett som finns kvar efter rengöring. Det är dessutom porsammandragande vilket motverkar att smuts och fett tar sig tillbaka in i porerna.

Det finns olika typer av ansiktsvatten. Först, välj rätt för din hudtyp!

VATA – TORR. Ushira Avocado Tonic – Milt, fuktgivande och närande med extrakt av kamomill, avokado, jojoba och ylang ylang. 260kr. 

PITTA – KÄNSLIG. Dharu Lavender Tonic – Milt, lugnande och fuktgivande med lavendelextrakt, avokadoextrakt, malva och jojobaolja. 260kr. 

KAPHA – BLANDAD/FET. Clary Sage Tonic – Balanserar med aloe vera, muskatellsalvia och sandelträ. 260kr.

ANTI AGE – MOGEN. Anti Age Tonic – Uppfriskande och balanserande med essens av korall, bockhornsklöver och lavendel. 334kr. 

Förutom alla fördelar ovan så är rätt ansiktsvatten otroligt uppfriskande och skönt!

Välj Lakshmi – Ekologiskt Certifierat. Fritt från kemikalier som kan störa hudens egna funktion. Fria från alkohol och parfymer som tyvärr många ansiktsvatten på marknaden innehåller, vilket kan torka ut och irritera huden.

Om du gör en peeling och mask, ta på ansiktsvattnet på slutet då det stänger igen porerna.

Steg 1 – Rengöring   Steg 2 – Peeling   Steg 3 – Mask   Steg 4 – Ansiktsvatten  Steg 5 – Serum/Creme

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s