INTERVJU MED MAMMAHJÄRTAT

 

Jag är samarbetspartner till Mammahjärtat.

Mammahjärtat är ett initiativ som vill hylla singelföräldrar genom att förmedla gratis skönhetsbehandlingar och hälsovård.

Vi som jobbar med Mammahjärtat är ett nätverk av engagerade skönhetssalonger och andra företagare inom hälsa, träning och välbefinnande. Vi vill helt enkelt ge något tillbaka till dig som är ensamstående, som är van att sätta andras välmående främst och som inte har ekonomiska möjligheter att ge dig själv något extra. Genom att du tackar för tjänsten med att göra en god gärning för någon annan är vårt mål att skapa en kedja av omtanke och glädje.

Nedan kan du läsa om Mammahjärtats intervju med mig i Yogastudion.

Med Ayurveda och Yoga i mitt liv hittade jag hem, hem till mig själv.   

Jag är 33 år och bor i Stockholm. Sedan hösten 2016 finns jag i en Yoga Studio på Södermalm, Yoga Shakti, där jag ger mina behandlingar. Jag älskar att ha eget företag och tycker om allt som det innebär. För mig finns det inget annat alternativ, jag vill inte vara anställd. Fördelarna överväger nackdelarna. Friheten vinner över osäkerheten. Att kunna skapa ett liv som passar mig. Jag är ingen mån-fre, 8-17 person. Jag vill ha variation, jag vill leva för min vardag där gränserna mellan privatliv, fritid och profession suddas ut, där allt går in i varandra. Det är en livsstil.

Din väg till detta yrke?

Jag har alltid varit en sökare och nyfiken på alternativa behandlingar och spirituella vägar. Vid 30 års ålder började jag om i livet och hittade min väg.  Det började med att jag skolade om mig från marknadsförare/ekonom till Cidesco-diplomerad och SHR – Auktoriserad Hudterapeut. Efter min utbildning till Hudterapeut reste jag till Kerala i Indien för mitt första möte med Ayurveda. Det var en resa för mig själv efter en tuff period i mitt liv. Det blev början på mitt nya liv. I Indien blev jag introducerad för livsfilosofin och läkekonsten Ayurveda (Kunskap om livet), doshorna Vata, Pitta, Kapha och fick veta min kroppskonstitution, ”Pitta Vata”. När jag kom tillbaka till Stockholm funderade jag på hur jag kunde kombinera mitt intresse för Ekologisk Hudvård med Ayurveda. Då kom jag i kontakt med Lakshmi Sweden och inledde ett samarbete med dem som utbildare. Jag fortsatte sedan med att utbilda mig till Yogamassör, inom Ayurveda och nu inom Yoga. Under den här tiden växte namnet till mitt företag fram, Balance by Emma.

Kan du berätta mer om livsfilosofin och läkekonsten Ayurveda?

Ayurveda betyder kunskap (Ayur) om livet (veda). Denna 5000-åriga indiska livsfilosofi och läkekonst syftar till att stärka kroppens medfödda självläkande förmåga. Enligt Ayurveda är hela universum och alla levande system inklusive människan, uppbyggda av fem element; rymd, luft, eld,vatten och jord. Inom Ayurveda identifierar man tre olika doshor – Vata, Pitta och Kapha samt kombinationer av dessa. Vi har alla en unik kombination av de tre vilken bildar vår kroppskonstitution. Den får vi redan i födelseögonblicket och följer oss genom hela livet. Vi är alla unika och behöver olika saker för att må bra, för att vara i balans. Inom Ayurveda vill man balansera eventuella obalanser i doshorna. Det är obalanserna som på lång sikt kan orsaka oss hälsoproblem.Som Hudterapeut med Ayurvedisk inriktning ser man på huden som Vata – Torr, mogen. Pitta- känslig, lätt blandad. Kapha – Fet, blandad.

Vilken typ av massage tekniker tycker du mest om och vad driver dig till att vara den bästa massageterapeut?
Jag ger två helt olika massager, en oljemassage på bänk som jag har utvecklat själv med tiden. Den är inspirerad från den indiska oljemassagen (Abhyanga), Ayurveda och den svenska klassiska massagen. Det är en mjuk massage med sesamolja & eteriska oljor, inslag av stretch och marmapunkts-stimulering (energipunkter). Avslutas alltid med en huvudmassage vilket alla älskar. Vi är så mycket i vårt huvud idag, många tankar, stress mm. Huvudmassage är ett effektivt sätt att få kunden att slappna av och stilla tankarna med. Mycket spänningar sitter i käkar, nacke och huvud. Jag har många kunder som blir förvånade av att spänningar kan släppa vid en mjuk massage, då de ofta är vana vid hård massage, tex idrottsmassage. Att det behöver göra ont för att vara bra. 
Den andra massageformen jag ger är Yogamassage.

Yogamassagen som kommer från Indien är en kombination av oljemassage + Yoga + Ayurveda. Det är en otroligt effektiv behandlingsform som frigör energiflödet i hela kroppen. I den här behandlingen ger jag en mer djupgående massage i kombination med stretchning och andning i fokus. Kunden ligger på en uppvärmd madrass på golvet. Yogamassagen ger jag även till gravida. 

Andningen gör att kunden kommer i kontakt med sin kropp, kommer djupare in i stretchen och slappnar av. Kunden är vaken och delaktig i behandlingen och den anpassas helt efter deras behov, problemområden och kropp. Det blir därmed en varierande och rolig behandling att ge. Att se effekterna av massagen, hur de påverkar mina kunder är det som driver mig vidare. Jag vill ständigt utvecklas och utveckla mina behandlingar. Jag tycker om att kombinera olika läror i en och samma behandling. Såsom Aromaterapi, Ayurveda, kristaller, oljemassage, klassisk massage, Yoga och andning.

Hur laddar du mellan kunderna?

Jag har alltid tid före och efter mina kunder. Tid för dem och tid för mig.

En del av tiden är till för kunderna, för att prata lite före och efter behandlingen, ge dem vatten/te. Tid för kunden att landa, inte hoppa upp och ut i verkligheten direkt. Tid för att skriva av mig; anteckningar, tankar, information från behandlingen och kunden. Den andra delen av tiden är för mig, för det jag behöver. Förbereda inför nästa behandling, ge rummet ny luft, fylla på med energi, andas mm. Ibland gör jag en andningsövning, stretchar eller bara lägger mig en stund på min uppvärmda madrass eller massagebänk. Att ligga ner där mina kunder ligger ger mig en påminnelse om hur bra de har det!

Vad var det som fick dig att vilja engagera dig i mammahjärtat?

Det mail jag fick av Lucy. Det kändes självklart för mig. Jag får så mycket av att ge till andra. Att ge till de som behöver det.

Att få träffa Lucy var fantastiskt, hennes glädje och skratt gick rakt in i hjärtat. Jag skrattade bara av att hon skrattade.

Mammans lycka och tacksamhet efter behandlingen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s