ANSIKTSBEHANDLING IRIS SENSITIVE

Ekologisk hudvård + Ayurveda + Aromaterapi

Iris Sensitive är en specifik ansiktsbehandling för dig med känslig och reaktiv hud (Pitta Pitta hud) som besväras av allergier, rodnader, eksem, ytliga blodkärl, hettande hud, hud som stramar med eller utan en brännande känsla. Behandlingen är fuktgivande, lugnande och dämpar irritation och rodnader.

I behandlingen ingår rengöring, hudanalys, peeling, lång lymfreglerande massage, ”gummimask” (med algextrakt, blåbär & pepparmynta), skalpmassage och avslutande vård med Iris serum och Iris kräm.

 

Iris är Lakshmi’s lugnande och rogivande serie. I den finns två produkter för hemmabruk; Iris Cream ”Sensational calm”  och Iris serum ”Sensational relief hydrogel serum”.

Iris cream hjälper huden att återställa sin balans och lindra rodnader och irriterad hud. Den är fuktgivande och närande samt främjar och bevarar hudens naturliga försvarssystem. Används dagligen.

Iris serum är en intensiv behandlingsprodukt för hyperkänslig och reaktiv hud. Reaktionerna i huden dämpas omgående och minskar sedan gradvis. Tolereras väl av alla. Används dagligen eller vid behov.

Iris cream och serum innehåller vegetabiliska extrakt från;

Lakritsrot– Anti-irriterande och lugnande egenskaper.

Iris extrakt– Irisroten har anti-inflammatoriska och avsvällande egenskaper samt förbättrar fukt och elasticitet i huden.

Ringblomma-extrakt – Skyddande, läkande, mjukgörande och dämpar aktivt inflammationer och tillfällig rodnad.

Eteriska oljor – Ylang Ylang och Jasmin.

Extrakt från malva, patchouli,apelsin och immortelle – Inflammationsdämpande, antiseptiska och sårläkande verkan.

De aktiva ingredienserna omsluts av en emulsion (identisk med huden) bestående av;

  • Avokado-olja och oförtvålbar olivolja – vilka har en mjukgörande och balanserande funktion. Tillför viktig näring och stödjer nybildandet av hud. 
  • Vetegroddsolja och solrosolja –  förhindrar och fördröjer bildandet av rynkor.
  • Lecithin (naturlig ”byggkloss” i cellmembranets struktur).

 

Min mamma har eksem och lider till och från av blossande, hettande, torr och irriterad hud. Hon har provat många olika märken och produkter men reagerar ofta negativt på dem samtidigt som de torkar ut huden. Iris cream och serum är de första produkterna som lindrat och lugnat hennes hud. Kan också nämna att Lakshmi’s makeup (mascara och läppstift) är den första hon tål. Att Lakshmi hade produkter som min mamma tålde var viktigt för mig i valet att börja arbeta med och stå bakom märket.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s