ANSIKTSBEHANDLING VATA-PITTA-KAPHA


Ekologisk Hudvård + Ayurveda + Aromaterapi


VATA -PITTA -KAPHA är en ansiktsbehandling med Ekologiskt Certifierad Hudvård från Lakshmi och Ayurvedisk inriktning.

En balanserande och avslappnande ansiktsbehandling. Med varma handdukar, massage, dofter från eteriska oljor och lugn musik stimuleras alla dina sinnen. Balanserar Vata (Torr), Pitta (Känslig) och Kapha (Blandad/fet) hud.

I behandlingen ingår rengöring, peeling, massage med marmapunkts-stimulering, mask och skalpmassage.


Vad betyder Vata, Pitta, Kapha?

Kort beskrivning; de är de tre doshorna inom Ayurveda. Alla tre finns i oss men vi har en unik kombination av de tre vilken utgör vår kroppskonstitution. En Vata hud är torr, en Pitta hud känslig och en Kapha hud är blandad till fet. Lakshmi’s produkter och behandlingar syftar till att skapa balans på alla nivåer.

TORR HUD

Blir din hud lätt torr? Är den tunn med fina och nästan osynliga porer? Känns huden mer trött och torr än den borde? Visar din hud tidiga tecken på åldrande med fina rynkor? När du är stressad eller under svåra väderförhållanden, blir din hud extra torr, grov, matt eller fjällande? Är huden torr med tendens att bli röd?
Se produkterna i Vata serien här.

LÄTT BLANDAD, KÄNSLIG HUD
Är din hud mjuk, silkeslen och mediumtjock? Är den ömtålig och känslig? Blir du lätt solbränd och får soleksem? Får du lätt fräknar? Är din hud känslig för kosmetika? Får din hud lätt röda utslag (med klåda)? Får du lätt ytliga röda kärl? Har du tendens till acne rosacea? Eller är den av blandad karaktär?

Se produkterna i Pitta serien här.

BLANDAD, FET, OREN HUD
Är din hud mjuk och smidig men med en fet T-zon (panna, näsa och haka)? Är din hud tjock (grov) eller glänsande med vidgade porer? Har du pormaskar och komedoner speciellt i pannan, på näsan och/eller hakan? Är din hud matt, oren och irriterad? Lider du av akne, inflammationer och hudutslag? Har du en typisk ungdomshy?

Se produkterna i Kapha serien här.

Läs mer om Ayurveda och de tre doshorna här.