GRAVID YOGAMASSAGE

Yogamassage är en unik kombination av massage och assisterad stretchning med andningen i centrum. Behandlingsformen har sitt ursprung i Indien, framtagen av Kosum Modak.

I september 2016 avslutade jag påbyggnadskursen i Yogamassage och blev Certifierad Yogamassör. Jag ger behandlingen till dig som är gravid i 4:e – 9:e månaden. Massage och avslappning för dig under din graviditet. Rådfråga gärna din barnmorska innan du bokar en tid. 

Behandlingen anpassas alltid efter dig och din kropp. Du börjar med att sitta på madrassen, sen ligger du på sidan med kuddar och filtar för att få det bekvämt. Behandlingen avslutas på rygg.


Till massagen använder jag en ekologisk olja från Maria Åkerberg framtagen för gravida, ”Lovely Mother”;

Huvudingredienserna i Lovely Mother är Sheasmörolja, Solrosolja och kallpressad Jojobaolja. De eteriska oljorna av Geranium, Mandarin, Patschuli och Citron är bra för hela kroppen.

Geranium är välgörande och stärkande för huden.

Citron stärker kapillärvägarna och verkar läkande samtidigt som den bidrar till produktens fräscha doft. Halten av citron i den här produkten verkar inte utrensande.

Mandarin förebygger hudbristningar och Patschuli har en sammandragande effekt på huden.


Om Yogamassage…

Yogamassage är en behandling som utförs på en uppvärmd madrass på golvet. 

Yogamassagens fördelar;
• Balanserar kroppen och frigör energi
• Förbättrar flexibilitet
• Fördjupar andningen
• Löser upp muskelspänningar
• Förbättrar blodcirkulationen, lymfatiska systemet och nervsystemet
• Förbättrar immunförsvaret och matsmältningen
• Avslappnande

Yogamassage kan hjälpa vid rygg- och nackproblem, huvudvärk, ischias, besvär från skuldror, axlar, höfter, knä och fotleder, stress, nedstämdhet och sömnproblem.

Yogamassagen är 75-80min och skräddarsys efter dina specifika behov. Jag behandlar alltid hela kroppen och avslutar med en ansikte- och skalpmassage följt av en stunds vila i Savasana. Ingen yogakunskap behövs från din sida.