MARMAMASSAGE

 


”Jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig kännt mig så grundad eller i kontakt med mig själv, mitt center samt min kropp.

Marma-behandlingen är något jag tror vi alla skulle behöva. Den får en att uppleva hela kroppens energicenter ( punkter) på ett sätt jag aldrig upplevt. Den lätta beröringen gör även att du successivt kan slappna av i varje liten cell och muskel. Tack vare att du berör punkten så lätt, känns det samtidigt som att du lättar på trycket i övriga muskler i kroppen.

TACK för du väckte en läkande process inom mig. Jag tror att vi behöver behandlingar som marma för dem är så helande och kraftfulla trots sitt lugn.” – Esmeralda.


Den Ayurvediska massagen av energi-centers (Marma) är mycket mjuk och lugn. Syftet med denna forna och Ayurvediska praktik är att balansera flödet av livsenergi, Prana och stärka kroppens naturliga förmåga till balans och läkande.

De forna indierna visste att det fanns energi-kanaler i och utanför kroppen, kallde Nadi, inom vilka energin flödar.

Marma betyder ”Secret” på Sanskrit, vilket har betydelsen av en dold energi inkapslad i anatomiska punkter av stor betydelse. Det finns 107 energipunkter (Marma) på kroppen. Marma punkter kan beskrivas som ”mini chakra”. Alla punkter är viktiga samlingspunkter för Nadis, energikanaler. Som mest kan upp till 72 000 olika Nadis flyta samman i en punkt. De mest centrala och största marmapunkterna är Chakran, läs mer om de här

I marma- massagen stimuleras energipunkter med tryck och lätt oljemassage. 


Ni som har varit hos mig på massage eller ansiktsbehandling har fått marmapunkts-stimulering i ansiktet. Ibland använder jag bergskristaller men ofta bara mitt finger. Nu, tänk dig det för hela kroppen.
Behandlingen inleds och avslutas med rening, med rök från Paolo Santo, vit salvia eller copal.

Efter din behandling rekommenderar jag dig att ge tid till att vara i ditt egna space. Behandlingens effekter kan komma en tid efter och det är olika vilka effekter det ger. Om trötthet kommer, låt den komma. Om energi kommer, spar den. Gör inte slut på den direkt.

 


 

Boka tid

Recensioner