MUKHABHYANGA

”Be mindful even when your mind is full.”


Ayurvedisk massage för ansikte och skalp kallas för Mukhabhyanga (Abhyanga = oljemassage). Mukhabhyanga ger en djup avslappning.

Behandlingen är ett effektivt sätt att flytta din energi från huvud ner i kroppen. Att landa i kroppen, stilla tankarna. Speciellt för dig med mycket tankar, funderingar, oro, stress, svårt att sova och/eller spänningshuvudvärk. 

Mina kunder säger ofta att det känns som hela kroppen har blivit behandlad.

I Ansikte- & Huvudmassage behandlingen inleder jag med en rengöring med Lakshmi‘s ekologiska produkter följt av en varm handduk. Inandning av eterisk olja sandelträ inleder massagen. 

En balanserande ansiktsmassage som går ner över dekolletage, axlar, överarmar och nacke. Avslutas med  marmapunkts-stimulering (energipunkter) i ansikte och skalpmassage med varm olja (”Mini Shirodara”) 

Jag använder Lakshmi’s Ekologiska Neutrala Massageolja i behandlingen. En exklusiv bas av 12 st vegetabiliska oljor. Solrosolja, Sesamolja, Söt Mandelolja, Hampaolja, Jojobaolja, Kokosolja, Ricinolja, Vetegroddsolja, Macadamie-olja, Hasselnötsolja, Nyponfrö-olja och Avokadoolja.

Ayurvedisk massage i ansiktet stimulerar blodcirkulationen och lymfan. Den har terapeutiska effekter, lindrar ångest och stress, tillstånd av sömnlöshet, migrän och spänningshuvudvärk.

Huvudet är fullt av energipunkter. Skalpmassage med varm olja som droppar ner längs hårbotten är otroligt skönt, avslappnande, stimulerande och bra för torr/irriterad hårbotten. Rekommenderar dig att sova med oljan kvar. 


SANDALWOOD ESSENTIAL OIL

Sandalwood essential oil is Tridoshic. It means it balances all three doshas, Vata-Pitta-Kapha.