LAKSHMI SWEDEN

Mitt första möte med Ayurveda var under min resa till Kerala i Indien 2014. Det var en resa för mig själv efter en tuff period i mitt liv. Det blev början på mitt nya liv.  

I Indien blev jag introducerad för livsfilosofin och läkekonsten Ayurveda (Kunskap om livet), doshorna Vata, Pitta, Kapha och fick veta min kroppskonstitution, ”Pitta Vata”. Med Ayurveda och Yoga i mitt liv hittade jag hem, hem till mig själv.

När jag reste tillbaka till Stockholm skulle jag börja arbeta som Hudterapeut. Jag tänkte, om det bara fanns en möjlighet att integrera Ayurveda i hudvården. Ekologisk hudvård har alltid varit självklart för mig men jag hade inte hittat rätt märke.  Jag ville arbeta med ett helhetstänk, inifrån och ut, utifrån och in samt med filosofin att vi alla är olika och det viktigaste av allt, att leva i BALANS. Så viktigt att det senare fick bli namnet på mitt företag, Balance by Emma.

När jag kom tillbaka till Stockholm såg jag att Lakshmi Sweden bjöd in till en öppen informationsträff. Här var ett märke som var Ekologiskt Certifierat, från Italien, baserat på Ayurveda, där alla produkter och behandlingar syftar till att skapa balans. Inte bara produkter som tänker på miljön hela vägen utan produkter som är effektiva, som ger resultat. Här möter den 5000 år gamla visdomen Ayurveda modern forskning inom hudvård. Att Lakshmi är Ekologiskt Certifierat gav mig förtroende och trygghet i märket.

På informationsträffen i Stockholm träffade jag Lars Olsson för första gången, importör för Lakshmi i Sverige. Det klickade och jag gick därifrån med känslan av att det inte var sista gången vi träffades. Sex månader senare ringde Lars mig och frågade om jag ville samarbete med hans företag Laveda, som utbildare för Lakshmi Sweden. Jag sa Ja direkt.

Lars har arbetat med Ayurveda i över 25 år och tog in Lakshmi till Sverige för 15 år sedan. Han har otroligt mycket kunskap och erfarenhet att dela med sig av. Han har varit och är en viktig mentor för mig.

Lakshmi, La famiglia! Jag åkte till Lakshmi i Italien första gången sommaren 2015 där jag fick träffa grundaren till Lakshmi, hans familj och alla importörer/utbildare runtom i världen.

Mycket med Lakshmi var nytt för mig, att få och ge behandling med kristaller, marmapunkts-stimulering och Chakra balansering med ädelstenar var några. Jag var inte säker på att allt var för mig i början. Jag är öppen för det mesta men var lite skeptisk till kristallerna först. Tills jag själv fick uppleva det, då fanns inga tveksamheter kvar! Lakshmi’s behandlingar är mer än bara avslappning med Ekologiska produkter. Det är energier, påverkar alla sinnen, ger resultat, balanserar och är en sann upplevelse!

En viktig aspekt för mig i beslutet av att arbeta med Lakshmi var om produkterna passade min mamma. Min mamma som under hela sitt liv har lidit av eksem, allergier och ofta får utslag och irriterad hud av hudprodukter. Lakshmi har en serie produkter och en ansiktsbehandling som heter Iris. Specifikt framtagen för känslig och reaktiv hud (Pitta Pitta). Min mamma använder idag bara Lakshmi’s produkter och de har hjälpt henne mycket. Hon kan även för första gången i sitt liv använda läppstift! I små, små steg har hon också börjat upptäcka Yoga och Ayurveda.

Hos Lakshmi fick jag det som jag saknade och ett komplement till min Hudterapeut-utbildning; kunskap i Aromaterapi, Phytoterapi (örter), Ayurveda, Marma, Chakra och en filosofi som jag kan knyta an till och dela med mig av till min omgivning och mina kunder.

Namaste.